Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Fűnyírás, fűkaszálás

 

 

A fűnyírás gyakorisága meghatározza a gyomnövények elterjedtségét, a vízháztartást és tápanyag ellátottságot. Mivel a fűfajok nyírásának gyakorisága befolyásolja a növények virágzását és a mag érlelését, ezért fontos ennek megelőzése. A magérlelés minden növény, úgy a fűféléknek is jelentős energiáját emészti fel, ezáltal, a növény a vegetatív részek (sarjak, levelek) növelésére kisebb energiát fordít. A gyepünket igyekezzünk minél gyakrabban nyírni, hogy az szép sűrű legyen.

 

Fűnyírás nélkül gyakorlatilag lehetetlen életerősen és egészségesen tartani pázsitunkat. Egy fűnyírás során a levelek hosszának legfeljebb egyharmadát szabad csak levágni (ezt a fűnyíró pengéjének megfelelő magasságba való állításával szabályozhatjuk). Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, a pázsitunk annál nagyobb egészségnek és életerőnek fog örvendeni. A rendszeres fűnyírás rengeteg féle gyomnövény kiirtására illetve megelőzésére is alkalmas. Hetente legalább egyszer, azokban az időszakokban pedig, amikor a gyepszőnyeg intenzíven növekszik, heti kétszer szükséges.

 

Mire figyelünk Mi oda, a fűnyírás során?

A füvet mindig a használattól, fenntartás gyakoriságától, évszaktól függően vágjuk az adott hosszúságúra. A füvet mindig éles késsel vágjuk, amivel a fűnyírás során a fűszálak vágása nem roncsolódik. A roncsolt vágási felületek a napon kiszáradva egy egységes fehéres színű bevonatot adnak a gyepünknek nyírást követően. A gyűjtőkosarat még a megtöltődés előtt cseréjük, így elkerüljük, hogy az elhagyott fűszálak egyes helyeken gyorsabban alkossanak filcréteget. A szegélyvágásnál ügyelünk, hogy a fű osztódó szöveteit ne vágjuk le. A fűnyírást keresztirányba végezzük, ezzel az átfedési pontok, keréklenyomatok is összevágásra kerülnek.

 

 

 

 

Keresse fűnyírás Siófok és fűkaszálás Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok