Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Gyepszellőztetés

 

Mindennek következménye a gyep egyenetlen fejlődése (gyakran gyorsan és nagyra nő), a talajélet aktivitásának csökkenése, emiatt a gyepfelületen maradó nyesedék nem tud lebomlani és ebből egy olyan filcréteg keletkezik, ami elzárja a víz, a tápanyag és a levegő útját a gyökérzónába. Ha ez a réteg meghaladja az 1 cm-t, akkor szükségessé válik ennek eltávolítása.

 

Ennek a problémának a megszüntetésére szolgál a gyepszellőztetés, amit külön erre a célra kifejlesztett gyepszellőztető géppel végzünk. Igazán jó eredményt csak nagy teljesítményű, benzinmotoros géppel tudunk elérni, amely lehet lengőkéses és farkasfogas (fix késes) kivitelű. Mindkét típus működésének lényege, hogy a gyep bokrosodási zónájából eltávolítja az elhalt növényi részeket. Ennek a filcrétegnek a fent említett káros hatásokon kívül számos egyéb negatív következménye is lehet: erősebb gyomosodás, megnövekedett betegségekre való hajlam, csökkenő mértékű gyökeresedés.

 

A gyepszellőztetés legoptimálisabb ideje a tavasz, amikor a gyep növekedésnek indul, illetve a kora ősz. Nagy kánikulában kerüljük a gyepszellőztetést, és ha lehet, száraz időben végezzük. A kitermelt anyagot minden esetben el kell távolítani a gyepről. Erősen elfilcesedett területen csak megismételt gyepszellőztetéssel érhetjük el a kívánt eredményt. A jól sikerült gyepszellőztetés eredményeképpen a gyep fellélegzik, újra üdévé és egyenletesen sűrűvé válik. Újra ellenálló lesz a különböző gyepbetegségekkel és a gyomokkal szemben.

 

 

 

Keresse gyepszellőztetés Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok