Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Füvesítés

 

Mindenekelőtt a rendelkezésre álló füvesítési lehetőségekről fontos tiszta képet kapnunk – a füvesítés technikai részleteivel csak ez után van értelme foglalkozni. Első lépésben a tájékozódás és a helyes választás a legfontosabbak: Milyen füvesítési lehetőségek vannak, és melyik eljárás mellett érdemes letenni a voksunkat? A legtöbb füvesítés előtt álló ember számára a legnagyobb dilemma: “Füvesítsek fűmaggal vagy gyepszőnyeget más néven gyeptéglát rakjak le a kertemben?” Erre a kérdésre a válasz gyakorlatilag nagyon egyszerű. Hogy miért? Azonnal meg fogja érteni Ön is.

 

Tisztázzuk magunk számára, hogy mi a gyep jelentősége a kertünkben: Nagy területű díszpázsitot szeretnénk a kertünkben, amitől eláll az ember lélegzete vagy nincsenek ilyen nagy igényeink, és pusztán egy olyan füves zöldterületre vágyunk a kertünkben, ahol együtt tudunk játszani a gyerekeinkkel

Egy esztétikus kertnek éppúgy része a gyepfelület, mint a cserjesáv, vagy a burkolt részek. Ez az a felület, ahol a legtöbbször kapcsolatba kerülünk a kertünkkel. A füvesítés minden esetben talaj előkészítéssel kezdődik. Fontos a jó vízgazdálkodású, tápanyaggal feltöltött, egyenletesen eldolgozott talaj. A legtöbb kert esetében szükség van legalább talajjavításra, de előfordulhat, hogy teljes talajcsere szükséges. A talajjavítás után finom-tereprendezésre van szükség, melynek során kialakítjuk a végleges terepszintet, lejtésviszonyokat. Ezután történik a tényleges fűmagvetés. Füvesítésnél először a jó minőségű előkészített termőföldből magágyat készítünk, majd az ebbe elvetett fűmagot behengereljük.

 

A végeredmény, vagyis a gyep szempontjából fontos, hogy minőségi fűmagot, és segédanyagokat használjunk. A kelés szempontjából kiemelten fontos a vetés utáni locsolás. Az első néhány hétben napi többszöri locsolás szükséges, ezért érdemes a gyepesítés előtt automata öntözőrendszert is építeni, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk a gyep számára.

 

Vetett gyep esetében nagyon fontos a kelés utáni rendszeres nyírás, tápanyag utánpótlás, öntözés, hogy begyökeresedett, szép sűrű füves felületet kapjunk. Fűmagvetésnél legalább 4-6 hónap intenzív gondozás kell ahhoz, hogy megközelítsük a gyepszőnyeg minőségét.

 

 

 

 

 

Keresse füvesítés Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok