Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Gyepszőnyeg terítés

 

A gyepszőnyeg fektetése gyorsabb, látványosabb folyamat mint a fűmagvetés. A már kész szőnyeg is igényli a tökéletesen előkészített tápdús talajt, a jól működő öntözőrendszert. Ezen feltételek nélkül gyepünk sosem lesz olyan, mint amilyet szeretnénk. A tévhittel ellentétben a  gyepszőnyegek között igen is van különbség! Mégis vajon mi a különbség a az olcsó és drága gyepszőnyeg között.

A csúcsminőségű gyepszőnyeget 12-18 hónap alatt, speciális, nagyüzemi módszerekkel állítják elő. Az árkülönbséget a felhasznált fűmagok minősége, másrészt az alkalmazott technológia adja. Az olcsón előállított gyepszőnyeg minősége lényegesen gyengébb. Ha egymás mellé helyezzük a két terméket a különbség rögtön szembetűnő. Egy néhány hónap alatt előállított gyepszőnyeg lényegesen ritkább, helyenként gyomokat is tartalmazhat, terítése lényegesen bonyolultabb, hiszen gyökérzetileg nincs még teljesen összeállva.

 

Gyepszőnyeg előnyei

 

Azonnali látvány: Az első osztályú, sűrű egészséges fű látványa azonnal mindenkit levesz a lábáról. A gyepszőnyeg minőségét nem befolyásolják az időjárási tényezők, vagy a kereskedelmi forgalomban kapható fűmagok közötti  minőségbeli különbségek. A gyepszőnyeg esetében nincs gyomosodási veszély. Az előállítás technológiája lehetővé teszi a gyepszőnyeg teljes gyommentességét. A gyep a későbbiekben is nehezebben gyomosodik el.

 

Gyors használatbavétel: A telepítés után kb. két héttel a gyepszőnyeget már óvatosan terhelhetjük.

 

Kezdetben kevesebb gondozást igényel: Nincs szüksége felülvetésre, vagy a kinőtt gyomok eltávolítására.

 

A gyepszőnyeg kezdetben kevesebb vizet igényel: Míg a vetett füvet évszaktól függően, naponta többször kell locsolni, addig a gyepszőnyeg, terítés után közvettlenül is naponta  csak egy öntözést igényel.

 

A gyepszőnyeg gyakorlatilag egész éven át telepíthető: Telepítés szempontjából nem jelent gondot a fagyos idő, a nyári meleg, vagy a nagyon csapadékos idő sem. Amikor el lehet végezni az előkészítő talajmunkákat és a gyepszőnyeg rendelkezésünkre áll, telepíteni is lehet. Speciális helyekre is teríthető. Pl. eróziónak kitett, meredekebb rézsűkre biztonsággal fektethető gyepszőnyeg.

 

 

Keresse gyepszőnyeg terítés Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok