Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Magaságyás építés - magaságyás a kertépítésben

 

 

A magaságyás nem más, mint a földől 50-60 centiméter magasra emelt veteményes. Miért is jó ez a hobbikertészeknek? Talán legfontosabb szempont ismét a kényelem, hiszen a fárasztó földhöz-hajolgatások helyett, az ágyás emelkedik fel hozzánk, megkönnyítve a sokak számára kellemetlen vagy lehetetlen gyomlálást.

Kertünk egyik dísze lehet a kiemelt virágágyás. A kiemelt ágyással, más néven magaságyással könnyen tagolhatjuk a teret, szintkülönbségeket hidalhatunk át, különböző funkcióval bíró területeket tudunk elválasztani, vagy egyszerűen csak egy kis játékot vihetünk a kertbe. Segítségével „felemeljük” a kertet, kiemeljük a növényeket a síkból.

 

Gyakorlatilag bárhol, és bármiből készülhet a magaságyás. Kert hiányában, kihasználhatjuk kicsiny teraszunk vagy erkélyünk -kertészkedésre alkalmatlan- területét is, hogy kisebb növésű, gyors fejlődésű, rövid termésidejű növényeket nevelhessünk. Az ágyás "szerkezete", egy egyszerű keret, amely elég erős ahhoz, hogy a benne lévő föld súlyát képes legyen megtartani.

 

Az esztétikai élményen túl, nagyon hasznos lehet egy zöldséges magaságyás. Nem kell a földre hajolgatnunk kertészkedés közben, hanem kényelmesen állva tudjuk a növényeinket gondozni. Így a kerti munka valóban öröm lehet, és nem csak az esti hátfájás fog eszünkbe jutni róla. A kiemelt ágyás sokféle anyagól készülhet, megjelenésének csak a fantáziánk szab határt. Használhatunk követ, fát, betont, fémet. Anyagválasztásnál fontos szempont, hogy az ágyás harmonizáljon a kert többi részével, így nem fog idegenül hatni benne.

 

 

 

 

Keresse magaságyás építés Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok