Szezonális, vagy éves szintű kertgondozás és kerti munkák Siófokon és környékén.

 

Sövénynyírás

 

Kertünkben a gondosan nyírt, ápolt sövény, egy laikus látogatónak is feltűnik. A nyírással a sövényt igényünk és ízlésünk szerint formálhatjuk, és a rendszeres törődés látható eredményt hoz: egyenletesen sűrű lombozatot. A tavaszi és őszi sövényvágás nem csak formázza a növényt, de tavasszal a növekedést serkenti, ősszel pedig felkészíti a téli időszakra.

Vágással, akár kerítést helyettesítő zöld falat is képezhetünk, így kertünket kíváncsi szemek elől rejtjük el. Bár egy sövénykerítéssel, sokkal több a gond és a munka, mint egy betonfallal, mégis érdemes vele foglalkozni, hiszen egy élő, lélegző zöld felületet kapunk cserébe, ami meghálálja a törődést. Az egészséges, szép, dús sövények titka a törődés. Legjobb eredményt évenkénti többszöri nyírással érhetünk el. A jól karbantartott sövény összefüggő, átláthatatlan zöldfalat képez, nem foglal el nagy helyet a kertből, kiegészíti, sőt helyettesíti is a kerítést.

 

Lombseprés, lombgyűjtés

 

A jó szomszédi viszony nagy kincs. Ne várja meg míg a szomszéd elkezd zsörtölődni a levelek miatt, amit átfúj hozzá a szél! A fő tevékenység ilyenkor a lehullott levelek összeszedése és elszállítása, emellett novemberben ritkítják, illetve metszik vissza a fákat is.

 

A lombhullás időszakában gondot kell fordítanunk a kertünkben  lehullott lomb összegyűjtésére és megsemmisítésére ami lehet elásás vagy elégetés. Ez nem csupán esztétikai szempontból, hanem növényvédelmi szempontból is nagyon fontos. A növényeinken károsító kártevők és kórokozók közül sok, a lehullott lombban vészelik át a téli időszakot, majd tavasszal ezekből az összeszedetlenül a kertben “heverő” falevelekből előbújva fogják megkezdeni károsításukat.

 

 

 

 

 

Keresse sövénynyírás Siófok és lombseprés, lombgyűjtés Siófok szolgáltatásainkat!

 

Legtöbbet keresett szavak: kertépítés, gyepszőnyeg, füvesítés, kertrendezés, kertgondozás, kertgondozás árak, kerti munka, fűkaszálás, kertépítő, kertépítés kerttervezés, kertépítés siófok, kertrendezés siófok, fűnyírás siófok, kertgondozás siófok, fűnyírás, kert, sövénynyírás, sövénynyírás Siófok